FOTO'S VOORWAARDEN CONTACT


 

AED (Automatische Externe Defibrillator)Genoemde prijzen, zijn richtprijzen. Neem met ons contact op voor de actuele prijzen.

Een training reanimatie en AED-gebruik heeft een duur van 3,5 uur. Na de training ontvangt u een certificaat van de Nederlandse reanimatieraad dat 2 jaar geldig is.
Maar deze lesstof is bij ons altijd een vast onderdeel van de cursussen BHV en EHBO.

Bij ons is een AED ook verkrijgbaar

Bij ons is alleen de AED van Defibtech verkrijgbaar.
De AED kost € 1700 (ex. BTW) inclusief ophangbeugel en safeset (schaar, scheermes, handdoek, handschoenen en beademingsmasker).

Maar u kunt ook de AED aanschaffen op koop/lease basis. De kosten zijn dan 5 jaar lang € 40 per (ex. BTW) maand inclusief onderhoudt en garantie zolang de looptijd is.

Klik hier en lees alles hierover.


Schadeclaims dreigen bij het ontbreken van een (AED) Automatische Externe Defibrillator

Ruim 250.000 bedrijven in Nederland zijn niet klaar voor een reanimatie-incident
door: Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries
Archief: Telegraaf, 18 juni 2006

AMSTERDAM, zondag
Nabestaanden van mensen die op het werk, (sport)school, restaurant of een ander openbaar gebouw, waar geen AED (hartdefibrillator) aanwezig is, een hartstilstand krijgen en komen te overlijden kunnen het bedrijf, de beheerder of instelling daarvoor aansprakelijk stellen en een fikse schadeclaim indienen.

Deze dreiging hangt zo'n 250.000 ondernemingen of beheerders in Nederland boven het hoofd, omdat ze niet over een dergelijk apparaat beschikken. Deze voorspelling is gedaan door Medizon, de stichting voor hartdefibrillatie. Er staat echt een groot probleem voor de deur, zegt Gert-Jan Hemmers van Medizon. In landen om ons heen zijn de eerste claims al ingediend en uitgekeerd. En dan praat ik echt over miljoenen euro's.

Sinds januari 2006 is er een nieuw reanimatieprotocol en daarin staat dat de externe defibrillator een belangrijk hulpmiddel is om levens te redden bij een reanimatie.

Met dat in de hand kunnen incident slachtoffers of nabestaanden naar de rechter stappen en een claim indienen. De rechtszaken in landen om ons heen wijzen uit dat de rechter dan oordeelt dat het bedrijf veel leed had kunnen besparen als er een defibrillator aanwezig was geweest.

Op dit moment (18 juni 2006) is het levensreddende apparaat wettelijk nog niet verplicht voor de bedrijven, maar de Arbo-wet stelt wel in artikel drie dat er een veilig werkklimaat moet zijn. Bovendien zegt artikel vijftien dat er voldoende hulpmiddelen aanwezig moeten zijn die levens kunnen redden. Dit, plus het nieuwe protocol dat in september 2006 voor bedrijven is gaan gelden, maakt dat rechters de claims zullen erkennen.

Hemmers wil daarom de bedrijven waarschuwen: Er zijn naar schatting 250.000 ondernemingen van meer dan twee of drie medewerkers die dit nog niet hebben geregeld. Die hebben, op het moment van schrijven, nog circa twee maanden de tijd om het alsnog te doen en wij raden ze het dat echt aan. De claims kunnen enorm oplopen. Mensen die door een hartstilstand invalide raken en niet meer kunnen werken of nabestaanden zullen hun weg naar de rechter weten te vinden.

Bij bedrijven en instellingen als fitnesscentra, sauna's, campings, sportcomplexen en hotels, ijsbanen en restaurants is een apparaat noodzakelijk, stelt de stichting.

Dit artikel stond in de Telegraaf van 18 juni 2006. De Eerstehulp-express heeft het artikel iets aangepast om het voor iedereen duidelijker te maken.

De Eerstehulp-express wil u voor deze ellende behoeden.
Neem daarom contact met ons op en wij komen op een, voor u, geschikt moment langs voor vrijblijvend en gratis advies, demonstratie en/of een offerte.
- Bij ons betaald u niet te veel voor de apparatuur en cursussen.
- Wij laten u ook niet meer AED's aanschaffen dan nodig is.
Om medische reden is het noodzaak dat een AED binnen 4 minuten een eerste stroomstoot kan geven.

Lees ook de arbeidsomstandigheden wet.

Defibtech Lifeline Defibtech Lifeline view

De safeset bestaat uit een:

- stevige schaar
- scheermesje
- beademingsmasker
- setje handschoenen
- doekje om het slachtoffer af te kunnen drogen


De registraties van de AED's blijven bij ons GRATIS zolang wij bij u elke jaar een cursus verzorgen.
Hierdoor hoeft u dan geen zorg te dragen wanneer de elektroden en/of hoofdbatterij vervangen dienen te worden. Dat doen wij dan automatisch voor u.
U betaald dan slechts alleen de materialen.
Het verzorgen van updates van de software voor de AED's zal automatisch en gratis worden gedaan door Stichting Medizon.

Verzorgen wij bij u geen trainingen maar wilt u wel dat wij uw materialen in goede conditie houden, dan gelden onderstaande prijzen.

€ 110,00 voor de controle per AED
€ 1,00 per gereden kilometer
€ 15,00 per 9volt batterij
€ 75,00 per set elektroden
€ 300,00 per hoofdbatterij
€ 15,00 voor verzendkosten elektroden
€ 30,00 voor verzendkosten hoofdbatterij

Klik hier Lees de belangrijkste wetgeving omtrent de openbare gebouwen, bedrijven en instellingen. Hierdoor is een AED eigenlijk verplicht in bedrijven en openbare gebouwen.
Klik hier De voorwaarden die gelden aan de levering van AED's.

Wij waren als één van de eerste in het bezit van het Medizon-keurmerk voor reanimatie- en AED-onderwijs. Klik op de afbeelding, en lees wat dat keurmerk inhoud.


Riskeer geen schadeclaim tegen uw bedrijf, instelling, (sport)school, (sport)vereniging of tegen u als beheerder van een openbaar gebouw.
Mede door de huidige wetgeving lopen veel organisaties namelijk het risico op schadeclaims van nabestaanden (soms duizenden of miljoenen Euro's) bij het ontbreken van een AED.